Cabinet Stomatologic
Dr. Purghel Teodor

Ingrijirea dintilor

Placeholder

Cariile dentare se produc cand acizii produsi de bacteriile din placa dentara degradeaza dintele. Oricare parte a dintelui se poate caria, de la radacinile de sub linia gingivala pana la suprafata de masticatie (mestecare).

Cariile dentare variaza de la usoare la severe, si pot duce la probleme mai severe si maladii gingivale daca sunt lasate netratate.

Dintii pot rezista o viata daca se practica regulat masuri de igiena dentara, care implica spalatul dintilor cu regularitate si folosirea atei dentare, consumarea de alimente care sa creasca sanatatea dintilor si vizitele regulate la dentist sau la tehnicianul de igiena orala pentru controale si curatare. Dezvoltarea unor obiceiuri dentare sanatoase e cel mai eficient mod de a preveni aparitia cariilor si a afectiunilor gingivale.

Cand se spala dintii? Dintii se spala dupa fiecare masa sau gustare si inainte de culcare. Se foloseste o periuta de dinti cu peri moi cu perii rotunjiti la capete si cu un cap care sa fie destul de mic pentru a ajunge in toate partile gurii. Periuta trebuie inlocuita la fiecare 3-4 luni.

Albiri dentare

Ce inseamna albirea dintilor?

Albirea dintilor (denumita uneori si "albire dentara") este o procedura stomatologica obisnuita utilizata pentru albirea dintilor. Unele persoane isi albesc dintii pentru a estompa petele, in timp ce altii vor doar o nuanta mai deschisa, pur in scop cosmetic.

Albirea dintilor este un tip de tratament stomatologic ce vizeaza restaurarea temporara a functiei estetice a dintilor cu diferite coloratii, prin folosirea unor substante si tehnici speciale, poate fi realizata fie pe dintele vital, fie pe dintele cu tratament de canal. Albirea dintilor se face din motive estetice. Multe persoane care au smaltul dintilor colorat din diverse motive nu sunt satisfacute cu aspectul lor si vor sa aiba un zâmbet perfect. Albirea dintilor poate fi o solutie in aceste cazuri. Albirea poate fi realizata fie la domiciliu, fie in cabinetul stomatologic de catre medic.

Culoarea dintilor este data de stratul de dentina, care transpare prin smalt. Cu timpul, anumite substante colorate (din cafea, ceai, vin rosu,tigari) patrund prin smalt si se impregneaza in dentina, de unde nu mai pot fi indepartate printr-un simplu detartraj.

Care sunt cauzele colorarii dintilor?

  • inaintarea in vârsta ( dintii devin mai inchisi la culoare )
  • consumul de substante care pateaza ( alimente ce contin coloranti: cafea, ceai, vin rosu, fumatul, etc.)
  • anumite antibiotice (tetraciclina)
  • trauma ( pierderea vitalitatii dintelui )
  • fluorizarea excesiva
  • degenerarea nervilor si restaurari invechite.

Implanturi dentare

Tratamente la copii

Avand in vedere cererea marea din partea pacientilor pentru tratemente la copii, am cooptat in echipa noastra un medic specialist ordodont din Cluj, in urmatorul program:
Vineri 17.00 - 20.00 si
Sambata 8.30 - 14.00

NOU!
Va oferim aparate de indreptat dintii pentru copii la preturi de Jibou!