Cabinet Stomatologic
Dr. Purghel Teodor

CAZARE JIBOU

Hotel "ALEX"

Placeholder
Placeholder
Placeholder

Complexul turistic "ALEX" este amplasat in orasul Jibou (langa BCR), judetul Salaj. Beneficiind de un cadru natural pitoresc, fiind legat atat prin calea ferata, cat si prin drumuri rutiere de marile orase din apropiere, orasul Jibou dispune de toate atuurile unei zone cu valente turistice.

Principalul punct de atractie pentru foarte multi vizitatori din tara si de peste hotare il constituie Gradina Botanica, unde privirea ochiului este incintata de o gama variata de specii de plante - peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii.

Alaturi de modernul complex botanic se incadreaza in peisaj castelul baroc al familiei Wesselenyi. Constructia actualului castel in stil baroc, unul din cele mai frumoase din Transilvania, a inceput in anul 1778 si a durat mai bine de 30 ani. Cel mai de seama reprezentant al acestei familii a fost contele Wesselenyi Miklos Jr., care a trait intre 1796-1850.

Pensiunea "EDEN"

Placeholder
Placeholder
Placeholder
Placeholder

La mai puţin de 25 de kilometri de Zalău (pe DN 1 H) şi doi kilometri de Jibou, sălăjenii, şi nu numai, pot petrece un weekend în linişte, bucurându-se şi de efectul benefic al apelor minerale – sărate, asemănătoare cu cele din Băile Herculane.

Băile curative de la Jibou au fost preluate în anul 2004 de Viorica Buda, care a investit până acum peste 18 miliarde de lei vechi în reabilitarea pavilioanelor de tratament şi în construirea Pensiunii Eden. Băile au fost înfiinţate pentru prima dată în anii 60, dar după 1990 au fost din ce în ce mai neglijate, iar în 2000 au fost închise.

Turiştii pot să se trateze în cele 11 cabine, dotate cu 21 de vane.Apele sunt benefice pentru boli gastro-intestinale, de piele, de nutriţie şi ginecologice, dar şi pentru reumatisme cronice sau afecţiuni ale ficatului. Contraindicaţii sunt pentru hipertensivi, sau pentru cei care au hernie de disc.

Cei care vor să petreacă mai multe zile pot alege între hotelul de trei stele, pensiune sau se pot caza la căsuţe, unde veti fi tratat deosebit cu multa amabilitate si caldura.

Turiştii care se cazează la Pensiunea Eden (situată la marginea pădurii) pot face drumeţii sau vizite la Grădina Botanică din Jibou, Castrul Roman de la Porolissum (la 15 kilometri de băi), Grădina Zmeilor de la Gilgău si la Poiana cu narcise de la Racis.